Karavanda Yaşamın 10 Olumsuz Yanı | KARAVANYAP

Bu website, kullanıcı deneyimini arttırmak için çerezleri kullanmaktadır. Sitemizi kullanarak bunu kabul etmiş sayılırsınız. 

Gizlilik Politikası

Karavanda Yaşamın 10 Olumsuz Yanı
Karavan Genel

Karavanda Yaşamın 10 Olumsuz Yanı

mdo  KaravanYap | 19 Haziran 2022

Karavanda Yaşamın 10 Olumsuz Yanı

Karavan yaşamında ve seyahatlerinde zorlukların kısa bir özetini George Yılmaz adlı karavan severin paylaştığı güzel bilgileri sizlerle paylaştık. Siz de bu maddeler hakkındaki yorumlarınızı aşağıda paylaşabilirsiniz.

"Karavan satın almaya niyet edenleri bilgilendirme amaçlı belki faydam olabilir.

Kendi üretimim olan 15m3 motokaravan ile 1 ayı geçen bir süredir yolda olan bir çiftiz. En güzel manzaraların en hoş anların fotolarını devamlı paylaşıyoruz. Bir de olumsuzluklardan bahsetmek istedim."

1-) Ücretsiz kalınan yerlerde kolluk kuvvetleri tedirginliği

Her an gelip burası yasak diye bir beklenti içinde olmak. Türkiye deki beton sevdası ve elde kalan yegane finans kaynağı olması nedeni ile sahiller satılmakta ve kalınacak yer çok azalmakta Aynı anda karavancı sayısı da hızla artmakta. Sayıca azalmış keyifli noktalar internet sayesinde herkes tarafından bilinmekte ve bu noktalarda yoğunluk yaşanmakta. Beton sahipleri ve arsa sahiplerinin de tepkisini çekip şikayetlere neden olmakta. Ayrıca ortam kirleten, ortak alanlara yayılan, yüksek sesli müzik dinleyen, çizgili pijamalı karavancılar bol miktarda mevcut.

2-) WC Boşaltma Alanları

karavan-tuvaleti 

Diğer bir sorun ise Karavan Tuvalet boşaltma veya Üretilen her türlü vücut dışkısını depolama, kapasite takibi, boşaltacak yer arama ve boşaltma işlemi ve ardından temizleme.

Diğer bir sorun ise Karavan Tuvalet boşaltma veya Üretilen her türlü vücut dışkısını depolama, kapasite takibi, boşaltacak yer arama ve boşaltma işlemi ve ardından temizleme.

3-) Temiz Su İhtiyacı

Karavan-su-tesisati.jpg

Limitli temiz kullanım suyu. Araca optimum seviyede temiz karavan su tankı ve kirli su (gri depo) tankı koymak gerekiyor. Fazlası araca ağırlık ve hacim kaplıyor, az olunca yetmiyor. Devamlı seviye takibi yapmak gerekiyor. Araçta bayan olunca su tüketimi çok artıyor. ( Benim yıkanma sürem 13 günü buldu, eşimin 2 günde bir. )

4-) Elektrik Limitli Kullanım

kamp dışı kalımlarda, limitli elektrik kullanımı. En çok elektrik tüketimi buzdolabı , inverter, su pompası ve kışın ısıtıcı tarafından kullanılıyor. Buzdolabı boyutu optimum seçilmeli. Otellerdeki tezgah altı buzdolapları hiç bir işe yaramıyor (90lt, bizimki 270lt) Akü seviye kontrolü devamlı yapılmalı, güneşsiz havalarda bizimki 18 saat yeterli olabiliyor. Optimum seviyede akü ve güneş paneli koymak gerekiyor. Fazlası maliyet ve araca ağırlık, azı yetersiz. 90 lt buzdolabı olursa 2 su şişesi ile doluyor, her gün yiyecek alışverişi yapmak gerekiyor.

5-) Karavan içi Yaşam Alanı

8m2 alanda yaşama alışmak. Tuvalet çok dar, kısa bir zaman diliminde kullanılsa da, alışmak zor oluyor. Enine yatak yer tasarrufu sağlıyor ama wc ye gidip gelirken eşinin üzerinden atlamak gerekiyor. Yatak bölümünde ki baş üstü dolapları yüzünden epeyce kafa çarpması yaşadık. Mutfak tezgahı küçük olmak durumunda. Yaz ve kış kalınca her türlü giysi depolamak gerekiyor. Depolama alanı limitli olup, benim gibi bisiklet ( çalınma tehlikesi nedeni ile parçalayıp içeri koyuyorum.) Ve kano taşıyınca, eşya bulmak için her şeyi indirip yeniden yerleştirmek gerekiyor.

6-) Eşinizle iyi anlaşmak 🙂

Eşin ile iyi anlaşmak zorundasın, 24 saat berabersin ve başka alternatifin yok. ( Kapıyı çarpıp babamın evine gidiyorum diyemezsin.)

7-) Magandalar ve Sesler

Kaldığın yere gecenin bir saati magandalar gelebilir. Hiç tartışmadan oradan ayrılmalısın. (Motokaravanın avantajı bu durumlarda.)

8-) Güvenlik ve Hırsızlık

Araca hırsız girmesi veya toptan götürülmesi. Evin gidiyor, kabullenmesi zor bir durum. Özellikle Akdeniz kıyısı Avrupa ülkelerinde çok olay var. En tehlikeli yerler, İtalya, Fransa ve İspanya kıyıları. Karavandan fazla uzaklaşmayacaksın yada başka karavanların yanına park edeceksin. Sıcak havalarda havalandırma açıkken uyutucu, bayıltıcı gaz durumları.

9-) Güneş Tentesi ve Dışarıda bulunan malzemeler

Güneş tentesi, en hafif bir rüzgarda bile 6m2 alanı ile kalk gidelim yapıyor. Araçtan ayrılırken muhakkak kapatmak gerekiyor. Ayrıca araçtan ayrılırken dışarıda bulunan malzemelerin toplanması gerekli oluyor.

10-) Güneş Panelleri

Karavan Güneş panelleri sık sık temizlemek gerekiyor. Özellikle çöl rüzgarı sonrası sarı toz kaplanıyor. Verim %30-40 düşüyor. Teleskopik bir merdiven edindim. Başka türlü temizlemek mümkün değil.

Kamping de yaşam olursa ilk 4 madde ve 10 numara gündemden kalkıyor. Kaldığın kamping in kalitesine göre fiyat artıyor, konforun artıyor, yada tam tersi.

Teşekkürler!

Alıntı Facebook Sayfası = George Yılmaz

İlgili kelimeler:

Karavan yaşamının 10 olumsuz yanı, karavan zorlukları, karavan yaşamındaki zorluklar, karavan hayatı olumsuzlukları

İçeriğimizi Beğendiniz mi?

∅ 4.9 Yıldız 9 Oy

Volkan
Biraz stress. Biraz huzur
Yazan: Volkan Tarih: 12 Kasım 2023
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Sitede Ara

Etkinlikler

Karavan Fuarı

  • Camp & Caravan Istanbul
  • Tarih: 30 Ocak - 2 Şubat 2025
  • Şehir: İstanbul/TÜRKİYE
  • Adres: Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi

Sponsorlar